Kakkerlakken in huis

Daar moet je wel van af! En snel ook!

Je zag het toen je ‘s nachts beneden kwam om wat te drinken. Op het moment dat je het licht aandeed, zag je iets wegschieten op het aanrecht. Een insect. Je zocht nog, maar vond niks meer. De volgende ochtend ging je op onderzoek uit. De aanwijzingen waren duidelijk: vreemde coconnetjes en velletjes, alsmede vlekjes van iets dat lijkt op gemalen koffie onder de keukenkastjes. Kakkerlakken in huis? Nee toch!

Snel weer vrij van kakkerlakken?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale erkende kakkerlakkenbestrijders
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 9,0
085 - 029 6297

Hoe komen kakkerlakken in huis?

Een interessantere vraag is natuurlijk: hoe kom je ervan af? Maar daar komen we zo op. Door te weten hoe je aan kakkerlakken in huis komt, kun je een kolonie voorkomen en dat is altijd beter dan genezen! Over het algemeen komen kakkerlakken je huis binnen omdat ze op zoek zijn naar fijne schuilplaatsen die, als het even kan, ook nog in de buurt liggen van plekken waar wat te eten valt. Het gebeurt ook wel eens dat kakkerlakken met mensen meereizen uit verre, exotische oorden, in de koffer.

Kakkerlakken zijn net als ratten en muizen zogeheten cultuurvolgers: organismen (diertjes) die graag in de buurt van mensen leven omdat wij ze - onbedoeld en onbewust - voorzien van fijne schuilplaatsen en (ruim) voldoende voedsel. Kakkerlakken komen binnen door gaten en kieren in onze woning of bedrijfspand waarvan we het bestaan misschien niet eens weten. Misschien wel via een open stootvoeg; een voeg die door de metselaars bewust is opengelaten voor ventilatie van de spouwmuur.

Binnenshuis zijn er voor de kakkerlakken vast genoeg ‘lekkere’ plekjes om zich te verstoppen en als je niet heel precies bent met je etenswaren, is er ook voldoende voedsel voor ze. Bijvoorbeeld: je laat etensresten op het aanrecht. Of er liggen overal kruimels of (olie-)vlekken. Daar maak je vrienden mee, maar wel de verkeerde. Kakkerlakken vinden namelijk álles lekker! Een dicht pak koekjes op het aanrecht? Geen probleem, de kakkerlak knabbelt met smaak door de verpakking heen.

Nu je de oorzaak van kakkerlakken in huis kent, weet je ook wat je moet doen om een invasie te voorkomen: je woning of bedrijf goed onderhouden én schoonhouden is van het grootste belang. Verder is het verstandig om je pand te checken op gaten en kieren en deze vervolgens dicht te maken. Voor open stootvoegen zijn bijvoorbeeld speciale roostertjes in de handel.

Onze kakkerlakkenbestrijders

Zij staan voor je klaar om jouw huis of bedrijf vrij van kakkerlakken te maken

Waar zitten die kakkerlakken?

Als je een kakkerlak in huis gezien hebt, is het meer dan waarschijnlijk dat er een hele familie, compleet met vrienden en kennissen in je woning verblijft. Vraag is dan: waar zitten ze? Nou zijn kakkerlakken niet zo heel kieskeurig. Niet qua leefruimte en niet qua voedsel. Als het nodig is, eten ze zelfs elkaar op. Bijvoorbeeld als het te druk wordt in de schuilplaats of als er niet voldoende voedsel voorhanden is.

Als hij/zij een donker plekje heeft, warm en een tikkie vochtig en uit het zicht van mens en huisdier, dan vindt de kakkerlak het vaak al best. Al zijn er ook typen die juist van een heel droog stekkie houden, maar dan nog wél altijd lekker warm en donker. Waar vind je ze dus? Met name in en rondom keukens, badkamers en bedrijfsruimten (denk aan restaurants, bars, supermarkten, bakkers en voedselverwerkende bedrijven) en dan vooral op deze plaatsen:

 • onder de gootsteen
 • in keukenkastjes
 • onder of achter de koelkast
 • onder of achter de vaatwasser
 • in of onder apparaten (onder kookplaten, vriezers, koffiemachines, magnetrons, ovens)
 • in nissen
 • achter luchtroosters
 • achter plinten
 • in afvoeren
 • onder of achter de wastafel
 • onder of achter de wasmachine
 • onder of achter de stortbak van het toilet
 • in de ombouw van het bad
 • onder, in of achter badkamerkastjes
 • voorraadkasten
 • onder de tap
 • onder, tussen of achter de bierfusten
 • onder, tussen of achter dozen met drank, etenswaren of gebruiksartikelen
 • in putjes
 • onder werkbladen
 • onder of achter fornuizen
 • onder, in of achter verwarmingsinstallaties

Dat is nogal een lijst, hè. En geloof ons maar: elke ongediertespecialist zal dit lijstje nog verder kunnen aanvullen.

Professioneel kakkerlakken bestrijden

Onze effectieve werkwijze

Aan de hand van deze 4 stappen ben je snel van je kakkerlakken af!

Belangrijker: hoe kom ik van de kakkerlakken af?

Als je kakkerlakken in huis hebt, is het verstandig om contact op te nemen met een specialist. Zelf de strijd aangaan met de beestjes is kansloos. Je zult er wel wat doden, maar je komt er nooit helemaal van af, eenvoudigweg omdat je ze niet allemaal zult vinden én omdat je er niet de middelen voor hebt om ze te ‘killen’. De beste middelen zijn voor de particulier namelijk niet beschikbaar omdat ze té giftig zijn en je echt moet weten wat je doet. Daarom: neem een specialist in de arm. Hij vindt de kakkerlakken en helpt ze om zeep. Allemaal.

Aan welke prijs moet je denken?

De precieze kosten van kakkerlakken bestrijden zijn op voorhand niet 1,2,3 te geven. Dat is namelijk van een aantal factoren afhankelijk, te weten:

 • Hoe groot is de kakkerlakkenpopulatie?
 • Welke middelen zijn er nodig om de kakkerlakken te verwijderen?
 • De hoeveelheid middelen die ervoor nodig is?
 • Hoeveel tijd is de specialist kwijt aan het oplossen van jouw kakkerlakkenbesmetting?

Maak je geen zorgen: je krijgt een faire prijs. De specialist helpt je graag. Hij zal de kakkerlakkenverspreiding nauwkeurig in kaart brengen en komt vervolgens met een plan van aanpak en een prijsindicatie. Zodra jij daarmee akkoord gaat, zijn de dagen van de kakkerlakken geteld. Ze weten het alleen nog niet...

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

9
810 beoordelingen

Floris uit 's-gravendeel

Erg tevreden. Snel, deskundig en zeer klantvriendelijk.

Ajm uit Hilversum

Professioneel . Effectief . Vanuit overzicht handelen . Geen onnodig gepraat. En beestjes kwijt .

Ilse uit Breda

In verband met een zware kakkerlakken plaag en bed wantsen contact gehad met mark vennink. Dhr. Is zeer professioneel, vriendelijk in contact en alles...

Lees de hele review
Professional illustratie

Kakkerlakken in huis? Hulp is nabij!

Ja, het is erg vervelend, kakkerlakken in huis. Maar goed dat je hier bent, want bovenaan deze pagina staat het telefoonnummer van de specialist in jouw buurt. Bel hem gewoon! Hij zal je wat vragen stellen en vervolgens een afspraak maken om de situatie bij jou thuis of in je bedrijfsruimte te komen bekijken en beoordelen. Daarna komt hij met zijn plan van aanpak. Liever het contactformulier invullen? Dat kan natuurlijk ook: deze vind je op onze contactpagina! Het doel heiligt de middelen, zeker nu het over kakkerlakken gaat. Je móet ervan verlost worden en snel ook!

Plaats een aanvraag

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale vakman contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Hoofdkantoor

Marketing en pers

0492 - 729 308 info@beestjeskwijt.nl

Adresgegevens

Kakkerlakken Bestrijden
Paterslaan 32D
5701 NZ Helmond

Klantenservice

We zijn nu bereikbaar!

0492 - 729 308

(Telefonisch bereikbaar van ma t/m vrij tussen 9.00 en 17.00 uur)

Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder