Kakkerlakken herkennen

We kennen in Nederland diverse kakkerlakken. De Duitse kakkerlak komt het meest voor, daarnaast hebben we soms te maken met de Amerikaanse, de zwarte Oosterse of de Australische variant. Kakkerlakken herkennen is op zich niet moeilijk. De Duitse kakkerlak is een stuk minder groot dan de Amerikaanse; hij wordt zo’n één tot tweeëneenhalve cm groot, terwijl de Amerikaanse kakkerlak tot wel 8 cm groot kan worden. Ze hebben een afgeplat, sterk pantser en variëren in kleur van zwart tot roodbruin. De Duitse kakkerlak heeft vanaf het hoofd richting het lijf twee zwarte strepen lopen.

Kakkerlakken hebben zes harige poten en twee enorm lange voelsprieten. Ook daaraan zijn ze goed te herkennen. Vanuit hun schuilplaatsen verspreiden ze bovendien een vieze, wat weeïge geur. Ze laten ook uitwerpselen achter: een zwarte, wat zanderige substantie. Daarnaast kun je ook huidschilfers van de beestjes aantreffen, want kakkerlakken groeien als het ware uit hun jasje, waardoor ze zo’n acht keer in hun leven hun huid verliezen.  

Snel weer vrij van kakkerlakken?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale erkende kakkerlakkenbestrijders
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 9,0
085 - 029 6297

Zijn kakkerlakken gevaarlijk?

Kakkerlakken op zichzelf zijn niet giftig. In bepaalde delen van de wereld worden de insecten zelfs gegeten, al dan niet gefrituurd. De kakkerlak kan echter wel bepaalde ziektes verspreiden, doordat hij micro-organismen (bacteriën, schimmels en gisten) bij zich draagt en die dus over kan brengen op de mens. Dat kan gebeuren door contact met het speeksel, de poten, de huid(schilfers) of de ontlasting van de kakkerlak. Ziekten die kakkerlakken kunnen overdragen zijn bijvoorbeeld: salmonella, E-coli, tyfus, dysenterie, hepatitis, tuberculose of parasitaire aandoeningen die kunnen leiden tot maag- en darmontstekingen.

Onze kakkerlakkenbestrijders

Zij staan voor je klaar om jouw huis of bedrijf vrij van kakkerlakken te maken

Hoe ontstaat een kakkerlakken invasie?

Het vermijden van problemen met kakkerlakken - dat geldt voor alle ongedierte - begint bij het goed en consequent toepassen van de hygiëneregels. Zorg ervoor dat je woning of bedrijfsruimte altijd goed schoon is en goed onderhouden, zodat er geen gaten en kieren zijn waardoor de kakkerlakken in huis, dan wel in je bedrijfsruimte kunnen komen. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er nooit en te nimmer etenswaren of etensresten binnen ‘handbereik’ van de kakkerlak liggen. Niet op het aanrecht, niet in de keukenkastjes, niet op de grond, niet in je bedrijfs- of opslagruimte. 

Als één kakkerlak de weg naar binnen én het eten gevonden heeft, volgen er anderen. Kakkerlakken kunnen namelijk met elkaar communiceren door geuren af te geven of door met de vleugels te trillen.

Kakkerlakken planten zich ook nog eens razendsnel voort. Het vrouwtje draagt een eipakket met zich mee, goed herkenbaar overigens, aan de achterkant van haar lijf. De Duitse kakkerlak heeft in een pakket een slordige 30 eitjes en ze kan elke maand wel zo’n pakketje ‘wegzetten’. Dat doet ze op een beschutte plaats, alwaar de eitjes uitkomen. De nimfen (jonkies) zijn zelf binnen twee maanden alweer geslachtsrijp en zullen niet nalaten zich voort te planten.

Professioneel kakkerlakken bestrijden

Onze effectieve werkwijze

Aan de hand van deze 4 stappen ben je snel van je kakkerlakken af!

Heb ik kakkerlakken binnen?

De kans dat je een kakkerlak ziet, is niet heel groot. Kakkerlakken komen pas ‘s nachts tevoorschijn. En pas nadat jij het licht hebt uitgedaan. Zolang het niet veilig is, blijft de kakkerlak lekker wachten in zijn schuilplaats, zo geduldig zijn ze wel. Het zal dus per toeval zijn dat je ze tegenkomt. Als je rigoureus de keuken of je opslagruimte gaat schoonmaken bijvoorbeeld, of als je gaat schilderen of verbouwen. Verder kun je kakkerlakken herkennen aan wat ze achterlaten: huidresten en ontlasting. De huid ziet eruit als een doorzichtige kokon, de ontlasting als gemalen koffie.

Kakkerlakken kun je ook ruiken, al heb je er wel een geoefende neus voor nodig. Ze verspreiden geur om met elkaar te communiceren. Om elkaar te roepen, elkaar te ‘versieren’ of om elkaar te waarschuwen voor gevaar. De geur die de beestjes verspreiden is wat weeïg en zoet als van iets dat al een poosje ligt te rotten.

Tenslotte kun je merken dat er wat aan de hand is in je keuken of bedrijfsruimte als er voedingswaren zijn aangevreten. Kakkerlakken eten zich rustig door plastic of papier heen, maar dat doen muizen en ratten ook, dus mocht je aangevreten voedingswaren aantreffen, dan kan het ook door andere beestjes veroorzaakt zijn. 

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

9
810 beoordelingen

Patricia uit Schiedam

Probleem werd super snel behandeld. Vriendelijke man en hebben nergens last meer van! Echte aanrader!

H.j. uit Hilversum

Probleem zat eigenlijk bij de buren maar is door aob perfect opgelost. De aob-mederwerker was perfect op tijd en gaf veel informatie over ongedierte b...

Lees de hele review

Jelte uit Rotterdam

In twee weken tijd op onverklaarbare reden drie kakkerlakken in huis gevonden. Zo in contact gekomen met mark vennink. Hij was gelukkig snel beschikba...

Lees de hele review
Professional illustratie

Waar vind je kakkerlakken?

Kakkerlakken stellen niet veel eisen aan hun woonruimte. Ze vinden het prettig als hun schuilplaats lekker donker is, warm en liefst wat vochtig. Natuurlijk zitten ze graag dicht bij hun voedselbron: jouw keuken of een opslagruimte voor voedsel. Bedrijven in de voedingsindustrie, maar ook restaurants, bars, bakkers en slagers zijn daarom erg geliefd bij de kakkerlak. Daar is immers altijd wel iets te eten te vinden (een olievlek op de grond vinden ze al prima!) en er zijn voldoende verstopplekken. 

Kakkerlakken houden niet van kou - vorst overleven ze niet - en van tocht. Op plaatsen waar dat heerst, hoef je dus niet te zoeken. Een kakkerlakkenplaag wordt vaak per toeval ontdekt, aangezien de meeste mensen de geur, de huidschilfers of ontlasting van de kakkerlak niet herkennen. Je verschuift de koelkast om eronder of erachter eens te poetsen en de kakkerlakken schieten eronder vandaan alle kanten op. Of je komt ‘s nachts toevallig eens in de keuken, je doet het licht aan en ziet er één wegschieten.

De oplossing tegen kakkerlakken

Je houdt kakkerlakken buiten door ervoor te zorgen dat alle kieren, naden en gaatjes van je pand dicht zijn. Dat geldt ook voor open stootvoegen; daar waar de metselaar een voeg heeft opengelaten om de spouwmuur te ventileren. Liever dek je die af met speciaal daarvoor bedoelde roostertjes. Verder is het belangrijk om, zoals hierboven al aangehaald, de hygiëneregels in acht te nemen. Je woning en bedrijfsruimte goed schoon houden, zeker daar waar met voedingswaren gewerkt wordt, dan wel waar ze opgeslagen worden. Kruimeltjes, olievlekken, zelfs papier of plastic dat naar eten ruikt, de kakkerlak vindt het heerlijk. Dus echt… je kunt niets laten liggen!

Heb je ondanks al deze maatregelen toch kakkerlakken? Dan moge het duidelijk zijn dat je er zelf maar lastig vanaf komt. Het is dus verstandig om een echte professional in te schakelen. Er zit er één bij jou in de buurt: bel of mail snel jouw lokale vakman!

Plaats een aanvraag

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale vakman contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Hoofdkantoor

Marketing en pers

0492 - 729 308 info@beestjeskwijt.nl

Adresgegevens

Kakkerlakken Bestrijden
Paterslaan 32D
5701 NZ Helmond

Klantenservice

We zijn nu bereikbaar!

0492 - 729 308

(Telefonisch bereikbaar van ma t/m vrij tussen 9.00 en 17.00 uur)

Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder