Kakkerlakken
readtime 3 Minuten

Kakkerlakken doden

22 nov 2019 • Redactie

Kakkerlakken doden is niet bepaald iets voor doe-het-zelvers. Met eigen middeltjes kom je namelijk maar tot een bepaald aantal, daarna wordt het feitelijk dweilen met de kraan open. Ben je benieuwd naar wat dan wél werkt om kakkerlakken te doden? Dan zit je nu op de juiste pagina, want dankzij onze experts kunnen we jou belangrijke informatie hierover geven.

Moet je een kakkerlak doodtrappen?

Een kakkerlak doodtrappen kun je best doen als je de overblijfselen meteen opruimt. Zo voorkom je dat er eventuele eitjes van de kakkerlak door je woning of bedrijfspand worden verspreid. Maar of je op deze manier van alle kakkerlakken af komt? Zeker niet. De meeste kakkerlakken zullen zich namelijk goed verborgen houden. Voor je ze allemaal te pakken hebt, hebben ze zich alweer een aantal keren vermenigvuldigd.

Hoe kan ik dan kakkerlakken doden?

Je kunt overwegen om een insectenspray tegen kakkerlakken te gebruiken. Die kun je op internet bestellen of bij een bouwmarkt halen. Of dit zal werken? Helaas kleven er verschillende nadelen aan een dergelijke spray, want het is en blijft een chemisch middel:

  1. Vissen gaan geheid dood als je hun kom of aquarium niet beschermt.
  2. Voor kinderen, honden en katten is de spray evenmin gezond.
  3. Veel mensen spuiten de spray op bijna alles wat ze tegenkomen.
  4. Veel mensen vergeten een mondkapje op te doen als ze de spray gebruiken.
  5. Veel mensen vergeten ook dat er goed geventileerd moet worden na gebruik.

Zijn er dan alternatieve middelen die wel tegen kakkerlakken werken? Weinig of amper. Je kunt bijvoorbeeld een kakkerlakkenval zetten met daarin een lokstof op biologische basis. De kakkerlakken komen op het lokaas af en blijven dan vastzitten in de lijm. Heb je bezwaar tegen dit soort methodes? Dan moet je er zeker niet aan beginnen. Bovendien lost dit soort methodes ook niet alle overlast op.

Wat wel helpt? Kakkerlakken doden is professioneel werk.

Bij een kakkerlakkenplaag zit er niets anders op dan de hulp van een professional in te roepen. Het is namelijk een feit dat kakkerlakken zich heel snel kunnen verspreiden, zeker als het niet best is gesteld met de hygiëne in woningen of bedrijven. Beheer je inderdaad een bedrijf, dan ben je verplicht om een bestrijder in te schakelen, want je bent immers verantwoordelijk voor het welzijn van zowel personeel als klanten. De kakkerlak dood maken? Voor elke opdrachtgever, particulier of zakelijk, zorgt de ongediertebestrijder voor een veilig en tactisch plan!

Hoe doodt de ongediertespecialist kakkerlakken?

Ho, even wachten. Eerst moet er namelijk nog een inspectie komen om de ernst van de zaak te bepalen. De bestrijder gaat dan na waar de kakkerlakken zitten en onderzoekt hoe de kakkerlakken overlast heeft kunnen ontstaan. Weet hij voldoende, dan ontwerpt hij een gepaste strategie om de kakkerlakken tegen te gaan. Afhankelijk van wat bij jouw situatie hoort, kiest hij voor één van deze twee methodes of hij past ze alletwee toe:

  • Kakkerlakken doden met insecticide

Let op: dit is geen insecticide uit de winkel, maar een sterk middel dat speciaal is ontworpen om resistentie door kakkerlakken uit te sluiten. Het is alleen geschikt voor professioneel gebruik en de expert gaat er daarom heel zorgvuldig mee om. Zo behandelt hij muren of vloeren of andere oppervlakken waar de kakkerlakken zich in naden en kieren verscholen houden. Tijdens deze behandeling mogen uit veiligheidsoverwegingen geen mensen of dieren in het gebouw aanwezig zijn. 

  • Kakkerlakken te pakken nemen met lokaasgel

De expert plaatst lokaasgel in de ruimtes waar de kakkerlakken zich ophouden. Als de kakkerlakken van de gel eten (en ervan blijven eten) zullen ze na verloop van tijd sterven. Je moet wel wachten tot alle kakkerlakken van de gel geproefd hebben: deze methode kan dus iets meer tijd in beslag nemen dan de vorige methode. 

Wat doet de kakkerlakkenexpert nog meer? Hij geeft je nuttige adviezen om nieuwe terreur door kakkerlakken te voorkomen en brengt desgewenst ook wering aan tegen kakkerlakken. Zo kan hij bijvoorbeeld zoveel mogelijk naden en kieren dichten in vloeren en muren. Zijn de kakkerlakken juist binnengekomen in goederen? Dan kan het advies zijn voor bedrijven om voortaan (vaker) standaard controles op partijen uit te voeren. 

Hulp gewenst bij kakkerlakken doden?

Als het kakkerlak dood trappen niet werkt, dan hoef je voor een expert gelukkig niet ver te zoeken. Vul je postcode of woonplaats in op de homepage en bel of mail aansluitend voor een afspraak. Jouw bestrijder reageert zo snel mogelijk op je verzoek en zal er alles aan doen om de kakkerlakken klein te krijgen. Vertrouw er maar op!

Kakkerlakken verwijderen?

Onze bestrijders zijn actief in heel Nederland

Bekijk alle locaties
Locations
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder