Kakkerlakken
readtime 4 Minuten

Last van kakkerlakken

22 nov 2019 • Redactie

Last van kakkerlakken en zou je wel gillend weg willen rennen? Een groot stopbord neerzetten voor je keukendeur of badkamer helpt niet. Op de kakkerlakken trappen helpt ook niet, want er komen er steeds meer en je moet de smurrie telkens opruimen. Wat wél helpt als je overlast door kakkerlakken ervaart? Dat weten wij als geen ander!

Waarom heb jij last van kakkerlakken?

Kakkerlakken komen niet zonder reden binnenwandelen. In de meeste gevallen is er dan ook sprake van gebrek aan hygiëne. Het pand is mogelijk niet schoon en afval wordt niet (op tijd) afgevoerd. Het is ook mogelijk dat je de kakkerlakken hebt meegenomen van een reis: misschien zaten ze wel in je koffers of in een tropisch product, dat je zelf hebt meegenomen óf hebt laten invoeren. 

Hebben de kakkerlakken zich eenmaal in je huis of bedrijfspand gevestigd? Dan kun je ze vooral in keukens, toiletten of badkamers aantreffen. Ze zijn namelijk dol op warme en vochtige omgevingen. Condens volstaat meestal al, kun je nagaan hoe een lekkage een kakkerlakkenbezoek in de hand kan werken. Vinden ze ook nog genoeg voedsel, dan is het hek helemaal van de dam. Ze planten zich zo snel voort dat zelfs konijnen zich ervoor zouden schamen. 

Overlast door kakkerlakken signaleren

De eerste ontmoeting met een kakkerlak kan behoorlijk schrikken zijn! Je opent bijvoorbeeld je koelkast en je ziet hem al over het beleg trippelen. Trek je in de badkamer een kastje open voor een stuk zeep, dan maak je kennis met nog wat meer exemplaren. Uiteindelijk tref je ze overal aan en kun je ook allerlei soorten overlast verwachten!

 1. Vervuiling door uitwerpselen (die herken je als kleine zwarte stippen)
 2. Vervuiling door vervellingshuidjes
 3. Vervuiling van voedsel en cosmetische producten

Kakkerlakken staan erom bekend dat ze alles kunnen opeten wat ze tegenkomen. Ze komen dus niet alleen af op je beschuit, pizza of frietjes: zeep en toiletpapier staat ook regelmatig op het menu, zeker als ze verder niets eetbaars tegenkomen. Soms eten ze elkaar zelfs op, want ze zijn allesbehalve kieskeurig of empathisch. 

Overlast door kakkerlakken: kunnen ze je ziek maken?

Als je in contact komt met een exemplaar of met de uitwerpselen kun je een nare ziekte oplopen. Denk bijvoorbeeld aan E.coli of tyfus. Nu zie je een bezoek aan het ziekenhuis en een lange herstelperiode natuurlijk niet zitten, dus je moet ervoor zorgen dat je zo min mogelijk aanraakt wat op een kakkerlak lijkt of wat door een kakkerlak is aangeraakt. Wat je wel mag en zelfs moet aanraken? Je telefoon. Want het kakkerlakkenbezoek kun je simpelweg niet alleen aan!

Oplossing tegen kakkerlakken: welke stappen moet je nemen?

 1. Je bent al op de juiste website!
 2. Je voert je postcode of woonplaats in.
 3. Het telefoonnummer van jouw lokale expert verschijnt. Je kunt hem bellen!
 4. Liever het contactformulier invullen voor een afspraak? Dat kan ook.
 5. Je legt het probleem uit aan de expert.
 6. Je maakt een afspraak met de expert voor een inspectie.
 7. Na inspectie krijg je een behandelplan voorgelegd. Dit verplicht je tot niets!
 8. Keur je het plan goed? Dan wordt er zo snel mogelijk aan het probleem gewerkt.

Met welke middelen kunnen kakkerlakken ‘ervan langs’ krijgen?

Dat ligt eraan. Zo kunnen kakkerlakken in veel gevallen met insecticide bestreden worden. Ze leggen dan vrijwel direct het loodje. Ook lokaasgel wil helpen: de expert verspreidt dit middel dan met een doseerpistool. Het duurt wat langer voor alle kakkerlakken van de gel hebben gegeten, maar het is net zo effectief als insecticide. Een combinatie van de twee methoden komt ook wel voor en nabehandelingen kunnen nodig zijn, afhankelijk van de ernst van het probleem.

Nazorg na overlast door kakkerlakken: wat kun je doen?

Kakkerlakken op jouw woon- of werkdomein: dat nooit meer! Voortaan zul je er ook alles aan doen om die beesten te voorkomen, maar hoe? Kies je voor een professionele behandeling, dan heeft de expert genoeg tips voor je, maar we kunnen er alvast een aantal verklappen.

 1. Op reis? Controleer altijd je gekochte goederen en je koffer op kakkerlakken.
 2. Heb je een bedrijf? Controleer altijd binnengekomen partijen op ongeregeldheden.
 3. Berg voedsel en afval goed op. Voer afval ook zo snel mogelijk af.
 4. Poets goed, sla geen oppervlak over. Besteed hierbij extra aandacht aan keuken en badkamer!
 5. Voorkom vocht door condens of lekkages! Ventileer regelmatig en verhelp lekkende leidingen zo snel als het maar kan.
 6. Dicht zoveel mogelijk naden en kieren. Zo voorkom je dat kakkerlakken bij jou hun entree te maken.

Ben je van de kakkerlakken af en heeft één van onze kakkerlakkenbestrijders je hierbij geholpen? Plaats dan gerust een review op onze website, want dat wordt altijd gewaardeerd. Wie weet inspireer je hiermee ook anderen om hulp te zoeken, want een bezoek van ziekteverwekkende, allesverslindende kakkerlakken… dat gun je je ergste vijand nog niet!

Kakkerlakken verwijderen?

Onze bestrijders zijn actief in heel Nederland

Bekijk alle locaties
Locations
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder