Kakkerlakken
readtime 3 Minuten

Kakkerlakkenprobleem

22 nov 2019 • Redactie

Kakkerlakkenprobleem in je woning of bedrijf? Daar kunnen we je niet bepaald mee feliciteren, want met dergelijk ongedierte lopen jij, je gezin, je klanten of personeel het risico op nare ziektes. Nu rust de taak op jouw schouders om daar een oplossing voor te bedenken, maar misschien weet je nog niet in welke richting je het moet zoeken. Met deze blog geven we je graag een duwtje in de goede richting!

Heb ik een kakkerlakkenprobleem?

Je opent een keukenkastje en je ziet een paar kakkerlakken aan een verpakking met beschuit knabbelen. Of de kakkerlakken sprinten weg zodra je een doos met tropische vruchten opent. Wie weet beheer je een bedrijf en komen er grondstoffen binnen die niet helemaal op en top gekeurd zijn. Heb je in al deze gevallen een kakkerlakkenprobleem? Nou en of.

Wat kan ik aan dit probleem doen?

Je zult eerst de oorzaak van het kakkerlakken probleem moeten achterhalen. Hoe zijn ze binnengekomen? En wat maakt dat ze ook niet meer weg willen? Als je dit eenmaal weet, dan kun je sneller tot oplossingen komen om de kakkerlakken weg te ‘bonjouren’. Maar of je daar in je eentje - of samen met je familieleden of collega’s - achter kunt komen? 

Als er een doos met levensmiddelen wordt opengemaakt en de kakkerlakken springen bij wijze van spreken nog net niet in je gezicht, dan is de oorzaak wel duidelijk. Maar wat als de oorzaak één van de volgende gevallen betreft?

 1. De problemen met kakkerlakken zijn bij je buurman begonnen. De kakkerlakken hebben zich van daaruit verder weten te verspreiden, met name naar jouw pand.
 2. Je hebt de kakkerlakken ongemerkt zelf meegenomen in je koffer. Dit kan wel eens gebeuren als je in een tropisch land bent geweest.
 3. Gebrek aan hygiëne in eigen woning of bedrijf is de meeste voorkomende aanleiding van een kakkerlakkenbezoek!

Maar… mijn woning of bedrijf is brandschoon!

Hoewel gebrek aan hygiëne hoofdoorzaak nummer één is bij een kakkerlakken probleem, is het een misvatting dat kakkerlakken niet in schone huizen kunnen voorkomen. Kakkerlakken kunnen namelijk van het ene naar het andere pand migreren als ze meer schuilplaatsen of voedsel nodig hebben en in elk bewoond pand is er wel iets eetbaars te vinden. Wel is het zo dat bevuilde panden eerder bezoek krijgen van dit ongedierte dan panden die wél goed op de hygiëne letten. 

Dus ik hoef alleen ruimtes schoon te maken?

Het schoonmaken van ruimtes inclusief verwijdering van afval is zeker aan te raden. Dit is echter slechts een deel van de oplossing, want je zult de beestjes zelf nog eruit moeten zien te krijgen. Dat kan alleen met een zeer sterk middel en niet met insectensprays die je in huishoudwinkels of bouwmarkten kunt kopen. Bovendien heb je een professional nodig die op een veilige en verantwoorde wijze met datzelfde middel om kan springen, namelijk een ervaren en gecertificeerde ongediertebestrijder!

Hoe gaat de bestrijder dan precies te werk?

 1. Je belt of mailt hem voor een inspectie.
 2. De bestrijder komt zo snel mogelijk langs.
 3. De bestrijder onderzoekt of er echt sprake is van kakkerlakken.
 4. Zitten er inderdaad kakkerlakken? Waar houden die zich dan precies schuil en waar komen ze op af? Hoe ernstig is de hinder eigenlijk?
 5. Bij voldoende informatie stelt de bestrijder een plan van aanpak inclusief kostenraming op. Dit plan verplicht je tot niets.
 6. Ga je akkoord met het plan, dan maken jullie samen een nieuwe afspraak.
 7. De expert komt weer langs: dit keer om de problemen met kakkerlakken de wereld uit te helpen!

Hoeveel behandelingen zijn nodig bij een kakkerlakkenprobleem?

Dat hangt van de ernst van de situatie af. In de meeste gevallen zijn er inderdaad meerdere behandelingen nodig om van het probleem verlost te raken. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met het aantal te behandelen ruimtes. Daarnaast is het afwachten hoe de kakkerlakken op de gebruikte bestrijdingsmiddelen reageren. 

 • Gebruikt de expert insecticide dan zullen de kakkerlakken vrij snel sterven. 
 • Gebruik de expert lokaas, dan duurt het wat langer voor alle kakkerlakken van het middel hebben gegeten.

Soms is het een kwestie van uitproberen wat werkt. Misschien moet het lokaas elders worden geplaatst voor een beter resultaat. Misschien moeten de schuilplaatsen nog eens behandeld worden met insecticide. Het is maar net wat de bestrijder nodig acht voor een optimaal resultaat.

Problemen met kakkerlakken oplossen? Daar zijn wij voor!

Kakkerlakken vervuilen voedsel en ruimtes en kunnen nare ziektes overbrengen. Hoe meer je ze dus hun gang laat gaan, hoe vervelender de problemen kunnen worden. Regel daarom vandaag nog hulp en bel of mail ons voor een afspraak met een ongediertebestrijder uit je eigen regio. Je zult zien dat dit de beste beslissing is die je bij kakkerlakkenprobleem kunt nemen!

Kakkerlakken verwijderen?

Onze bestrijders zijn actief in heel Nederland

Bekijk alle locaties
Locations
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder