Kakkerlakken
readtime 3 Minuten

Waar komen kakkerlakken op af?

22 nov 2019 • Redactie

Waar komen kakkerlakken op af? Onze bestrijders weten het antwoord donders goed, want zij rekenen vrijwel iedere dag af met kakkerlakken in woningen, instellingen of bedrijven. En wie al eerder hinder heeft ondervonden van kakkerlakken weet ook waar wij het over gaan hebben. Ons antwoord is zelfs de sleutel tot dé oplossing tegen kakkerlakken!

Goed. Waar komen kakkerlakken dus op af?

Het is dé hamvraag als de kakkerlakken de rust en de orde in jouw woning of bedrijf komen verstoren. Je treft ze bijvoorbeeld aan in je keuken, badkamer of woonkamer en je insectenspray levert maar een halfbakken tot geen enkel resultaat op. Beter is om te kijken naar wáár de kakkerlakken precies op afkomen en hier hoef je niet ver voor te kijken. Ze speuren namelijk elke nacht naar:

 1. Vers of rottend voedsel
 2. Afval (liefst met de restjes er nog in)

Stelt een strooptocht teleur? Dan kunnen de kakkerlakken zich ook tegoed doen aan cosmetische artikelen, zoals zeep, tandpasta of zelfs toiletpapier. Hebben ze nog honger, dan happen ze zelfs naar lijm of leer. In geval van uiterste nood - maar ook als ze toevallig eens zin hebben - vergrijpen ze zich ook aan soortgenoten. Vooral zieke of zwakke kakkerlakken hebben dan het nakijken.

Waar komen kakkerlakken vandaan?

De kakkerlakken komen niet uit de lucht vallen. Hoewel, wie dit letterlijk neemt, weet misschien ook dat sommige kakkerlakken kunnen vliegen. Maar dat is niet waar het om gaat. Kakkerlakken kunnen namelijk op allerlei manieren in je woning of bedrijfspand terechtkomen en misschien herken je de oorzaak wel in één van de volgende scenario’s?

 1. Je bent onlangs naar een tropisch land geweest en er zijn kakkerlakken in je bagage gekropen.
 2. Je hebt een doos met tropische producten aangeschaft, maar niet gecontroleerd op kakkerlakken.
 3. Wellicht zaten er kakkerlakken in onlangs gekochte tweedehands goederen?
 4. In jouw bedrijf is een partij met levensmiddelen gebracht. Hierin zaten kakkerlakken.
 5. De hinder is in een nabijgelegen pand gestart en ‘overgewaaid’ naar jouw pand.

De meest voorkomende oorzaak? In jouw woning of bedrijfspand wordt er niet goed op de hygiëne gelet. De voedselresten liggen bijvoorbeeld langdurig op de grond en het afval wordt niet in goed afgesloten bakken bewaard. Het is misschien zelfs al weken niet meer opgehaald. Resten van vet of andere smeersels zijn aangekoekt op je aanrecht en de vloeren plakken omdat ze nooit worden gedweild. 

Ervaar je als gevolg van een onhygiënisch huishouden alleen hinder van kakkerlakken? Dan heb je eigenlijk nog geluk, want in een dergelijke omgeving zou je met nog veel meer soorten ongedierte te maken kunnen krijgen. Denk maar aan andere insecten of aan knaagdieren met een lange kale staart. Schieten de bibbers al over je rug?

Wat moet ik tegen al die kakkerlakken beginnen?

Als er vele kakkerlakken vrijelijk door je woning of bedrijfspand trippelen, dan is het al ruim te laat voor doe-het-zelf-oplossingen, zoals insectensprays, ultrasone apparaten of lijmvalletjes. Op deze website het nummer opzoeken van een bestrijder uit je eigen regio is dan het enige wat je kunt doen en dit is wat je dan kunt verwachten:

 • Je belt - of mailt - hem voor een afspraak. 
 • Jouw expert komt langs voor een inspectie.
 • Na inspectie krijg je een vrijblijvend behandelplan voorgesteld.
 • Stem je in met het plan, dan kunnen de kakkerlakken alvast inpakken.
 • De expert gebruik insecticide of lokaasgel tegen de kakkerlakken.
 • Nabehandelingen kunnen nodig zijn, maar het is zeker de moeite waard. Je wilt immers van álle kakkerlakken af.

Natuurlijk is dat nog niet alles. Weliswaar kan de bestrijder de kakkerlakken uitroeien, maar je zult zelf ook het een en ander moeten doen. Alles goed schoonmaken bijvoorbeeld, anders heeft de bestrijding van ziekteverspreidende insecten zoals kakkerlakken alsnog geen zin en moet je telkens opnieuw een expert inschakelen. Je gezondheid? Je portemonnee? Het is maar hoeveel waarde je aan beide hecht.

Hulp gewenst bij kakkerlakken? Zo geregeld!

Kies je voor een bestrijder via Kakkerlakkenbestrijden.com, dan staat er in no-time een betrokken deskundige op de stoep mét de juiste kwalificaties. Hij werkt alleen met professionele - door de overheid goedgekeurde - middelen en kan alle kakkerlakken bestrijden. Het resultaat? Een voor iedereen gezonde, kakkerlakkenvrije omgeving. 

Kakkerlakken verwijderen?

Onze bestrijders zijn actief in heel Nederland

Bekijk alle locaties
Locations
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder