Kakkerlakken
readtime 3 Minuten

Kakkerlakken verdelgen: hoe gaat de bestrijder te werk?

22 nov 2019 • Redactie

Kakkerlakken verdelgen is geen luxe, maar pure noodzaak als je woning, bedrijf of zorginstelling door deze insecten wordt bezet. Ze vervuilen de boel, verspreiden ziektes en vreten alles aan wat ze tegenkomen. En hoe meer kakkerlakken erbij komen, hoe groter het feest. Wanneer moet je gaan nadenken over professionele verdelging? Nu en niet later!

Fase 1 - De kakkerlakken ontdekken

Ze zitten in de keukenkastjes, koelkast, magnetron of waterkoker. Liefst nog plakken ze tegen de vetresten aan op je afzuigkap, want daar is het smikkelen. Trek je een kastje in de badkamer open, dan kom je ze nog tegen: al vretend aan stukjes zeep, restjes tandpasta of andere zaken die je zelf niet op je bord zou leggen. Van schrik doe je het kastje dicht. Met hoeveel zijn ze gekomen? Wat moet je doen? Wat kún je eigenlijk doen?! Vanaf nu is er paniek, want tegen zoveel terreur kun je met goedkope middelen niets beginnen.

Fase 2 - Bellen voor kakkerlakken verdelging

Nee, je ontkomt niet aan een professionele oplossing als je de kakkerlakken in je pand wilt kwijtraken. Daar zijn al veel klanten van ons proefondervindelijk achter gekomen. Zo zet je een paar (dure) lijmvalletjes en vergeet je dat je - buiten die drie gevangen kakkerlakken om - er nog minstens vijftig te gaan hebt. Die zich intussen alweer een x aantal keren hebben vermenigvuldigd. Je beseft dat het beter is om een professionele kakkerlakken verdelger te bellen of te mailen… en dat doe je ook. Je legt het probleem uit en jullie openen bijna tegelijkertijd jullie agenda’s om een afspraak te maken voor een inspectie.

Fase 3 - De inspectie vóór het kakkerlakken verdelgen

  1. Is er echt sprake van kakkerlakken?
  2. Zo ja, om welke kakkerlakken soort gaat het?
  3. Waar zitten de kakkerlakken verborgen?
  4. Wat trekt de kakkerlakken aan?
  5. Hoe ernstig is de kakkerlakkenplaag?

De kakkerlakken verdelger loopt alle plekken na waarvan algemeen bekend is dat kakkerlakken zich er graag verbergen. Vooral je toilet, keuken, badkamer of productieruimte worden dan zorgvuldig onderzocht, want kakkerlakken zijn dol op ruimtes waar zich veel warmte en vocht kan ontwikkelen. Mogelijk zet de verdelger ook wat lijmvalletjes neer om wat exemplaren te vangen en te onderzoeken. 

Fase 4 - Behandelplan voor kakkerlakken verdelging

Na inspectie weet de verdelger voldoende om een behandelplan op te stellen. Dit plan verplicht je tot niets, maar het maakt wel duidelijk hoe en waar in of rond het pand moet worden ingegrepen. Omdat de verdelger deze zaken duidelijk voor ogen heeft, staan de kosten voor het geheel aan acties ook duidelijk omschreven. Krijg je dit plan voor ogen, dan kun je twee kanten op:

  1. Je wijst het plan af. Het voorstel kost je niets, maar je zult de inspectie wel moeten bekostigen. 
  2. Je gaat akkoord met het voorstel en de bijbehorende prijs. Je maakt dan nieuwe afspraken met de expert.

Fase 5 - Het kakkerlak verdelgen gaat van start!

De verdelger gebruikt insecticide voor het behandelen van schuilplaatsen en voor het kakkerlakken verdelgen. In veel gevallen kan er ook lokaasgel worden ingezet of de twee middelen worden gelijktijdig gebruikt. Enige voorbereiding is wel handig: je zult van te voren de vloeren vrij moeten maken en/of kastjes moeten uitruimen. Daarnaast zul je er ook rekening mee moeten houden dat je - als er insecticide wordt gebruikt - voor minstens twee uur uit je woning of bedrijf zult moeten blijven. 

De kakkerlak verdelgen houdt overigens meer in dan het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Indien noodzakelijk, kan de verdelger ook wering tegen kakkerlakken aanbrengen. Dit houdt in dat hij zoveel mogelijk naden en kieren sluit in muren of vloeren zodat de kakkerlakken niet meer zo makkelijk hun entree kunnen maken. Better safe than sorry! 

Fase 6 - Jouw bijdrage aan de kakkerlakken verdelging

Tijdens het professioneel kakkerlakken verdelgen zullen de meeste klanten niet zomaar achterover kunnen leunen. Vooral klanten die het niet zo nauw hebben genomen met de hygiëne zullen de gang van zaken in eigen woning of bedrijf moeten heroverwegen. Wat dit inhoudt? Wie tijdens en na de verdelging nog steeds geen afval opruimt en goed poetst, kan erop rekenen dat de kakkerlakken zullen blijven komen. 

Pak dus de schuurspons, de dweil en de poetsdoek. Sluit alle afvalbakken of -containers goed af als er afval in ligt. Voedsel dat door kakkerlakken is aangetast moet je ook onmiddellijk verwijderen. Laat al je vuilnis zo snel mogelijk afvoeren en vergeet niet om ook je tuin op te ruimen. Op deze manieren voorkom je niet alleen kakkerlakken, maar ook ander onzalig gedierte!

De eindfase? Een schone en veilige omgeving zonder kakkerlakken!

Geen kakkerlak meer in zicht. Geen vieze zwarte uitwerpselen of doorzichtige velletjes op de vloer. De stank van die beestjes was ook niet te harden, maar ook dat is verdwenen. Je leunt achterover om te genieten van het resultaat. Dankzij jouw lokale kakkerlakken verdelger kun jij weer prettig wonen of werken en dat is van onschatbare waarde: bel hem snel!

Kakkerlakken verwijderen?

Onze bestrijders zijn actief in heel Nederland

Bekijk alle locaties
Locations
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder