Kakkerlakken
readtime 4 Minuten

Kakkerlakken verwijderen

22 nov 2019 • Redactie

Kakkerlakken verwijderen? Je durft die beesten nog niet eens aan te kijken of je wordt al misselijk. Toch is het nodig dat je ze uit je woning of bedrijf krijgt, want ze kunnen mensen of dieren met akelige ziektes besmetten. De vraag is alleen: hoe herken je deze insecten en de schade die ze aanrichten en… waar begin je eigenlijk met een aanpak? Laat deze blog je aansporen tot gerichte actie!

Als je kakkerlakken in je woning of bedrijfspand aantreft, dan heb je echt een probleem. Zeker weten dat je die beesten moet verwijderen, anders worden het er in no-time meer. Vervelend is echter dat je kakkerlakken niet met simpele dan wel goedkope middelen kunt verwijderen: ze zijn vaak te talrijk en/of ze zijn bestand tegen vele soorten gif. 

Hoe herken je deze nare beestjes?

Kakkerlakken zijn vrij goed te onderscheiden van andere insecten. Ze hebben een langwerpig plat lijf van ongeveer 10 tot 30 millimeter (afhankelijk van de soort) en zijn vaak glanzend bruin tot donkerbruin van kleur. Heb je te maken met de oosterse kakkerlak, dan kun je op zwart gekleurde exemplaren rekenen. Daarnaast zijn kakkerlakken voorzien van:

  • zes poten
  • twee lange voelsprieten
  • twee paar vleugels

Of kakkerlakken kunnen vliegen met die vleugels ? Sommige soorten wel en dan betreft het vooral mannetjes. Of kakkerlakken ook echt goed kunnen vliegen is ook maar de vraag: ze voeren namelijk vooral zweefvluchten uit. 

Kakkerlakken ontdekken in je woning of bedrijf

Kakkerlakken leven vooral ‘s nachts, dus overdag zul je ze niet zo snel tegenkomen. Wel kun je doorzichtige velletjes tegenkomen (kakkerlakken vervellen immers regelmatig) en mogelijk vind je ook uitwerpselen in de vorm van kleine zwarte korreltjes. 

Het meest herkenbare is misschien de schade die kakkerlakken kunnen aanrichten: zo knabbelen ze graag alles aan wat mensen ook eten en hebben ze soms ook zin in een hapje leer of papier. Tot slot kunnen de kakkerlakken zich ook verraden door de vieze weeïge geur die ze verspreiden. Die geur ruik je vooral als er zich veel kakkerlakken in je woning, instelling of bedrijfspand ophouden. 

Waarom kakkerlakken verwijderen?

Wie denkt dat kakkerlakken vanzelf zullen verdwijnen, vergist zich schromelijk. Deze beestjes zijn namelijk gek op warme en liefst ook vochtige omgevingen, zoals je keuken of je badkamer. Ligt er ook genoeg voedsel, dan hebben ze al helemaal een extra reden om te blijven. Het ergst van alles is dat ze - waar ze ook lopen of stilstaan - ziekteverwekkende organismen kunnen achterlaten. Salmonella, tyfus of E.coli oplopen? Daar moet je toch echt voor bedanken!

Ik wil kakkerlakken verwijderen. Maar hoe?

Op een dag schiet er kakkerlak voorbij, maar hij is trager dan anders. Je ziet je kans schoon, zet je voet erop en hij is het haasje. Effectief? Jazeker, maar je moet de plek des onheils wel even goed schoonmaken, want je wilt niet dat eventuele eitjes blijven liggen. Pas deze methode daarna nog eens toe op twee- tot driehonderd kakkerlakken en je hebt ze allemaal!

Effectief? Ja. Realistisch? Nee. Kakkerlakken zijn namelijk niet zo makkelijk voor één gat te vangen, want overdag houden ze zich gewoon koest. Je hebt dan nog twee opties:

  1. Kakkerlakken verwijderen met een insecticidespray
  2. Kakkerlakken verwijderen met een lijmval

Of deze methodes ook werken als er meer dan twintig kakkerlakken door je woning of bedrijf zwerven? Nee, want kakkerlakken zijn vaak goed bestand tegen commerciële middelen én ze zullen ook niet snel met zijn allen in een lijmval duiken. Sterker nog: voor je een paar kakkerlakken te pakken hebt, zijn die mogelijk nog eens dertig keer opa en oma geworden. 

Het beste kakkerlakken bestrijdingsmiddel? Een expert weet hier alles van

Een best mogelijke oplossing in kakkerlakken verwijderen vind je als je contact zoekt met een ervaren en erkende ongedierte-expert. Zijn werk begint bij een inspectie, waarbij hij nagaat of er daadwerkelijk sprake is van kakkerlakken. Daarnaast gaat hij na waar de kakkerlakken precies op afkomen en hoe ze - in kakkerlakkersnaam - in jouw woning of bedrijf zijn terechtgekomen. Weet de bestrijder genoeg, dan schrijft hij een vernuftig plan van aanpak om de kakkerlakken te verwijderen. In dit plan krijg je uitleg over de volgende zaken:

  • De stappen van de behandeling
  • De gekozen werkmethode (insecticide en/of lokdozen)
  • De middelen en materialen die voor de verwijdering nodig zijn
  • De te behandelen ruimtes
  • De totale kosten

Zodra het plan jouw akkoord krijgt, maak je samen met de bestrijder nieuwe afspraken om aan het verwijderen van kakkerlakken te beginnen. Tijdens en na de ingreep krijg je eveneens adviezen om nieuwe ellende door kakkerlakken te voorkomen. Mogelijk hebben deze adviezen te maken met hygiëne. Of je moet misschien wat vaker koffers of buitenlandse goederen controleren op ongedierte… het advies kan per opdracht variëren.

Advies en aanpak nodig bij kakkerlakken verwijderen?

Dus… je hebt het vermoeden dat er één of meerdere kakkerlakken in je woning of bedrijf rondwaren en daarom neem je zo snel mogelijk contact op met een expert in het verwijderen van kakkerlakken. Je slaagt hierin door ons te bellen of door een bericht te sturen via het contactformulier. Jouw verzoek wordt dan zo snel mogelijk door de ongedierteprofessional opgepikt. Hij voorziet je dan van deskundig advies en kan, zonodig, op zeer deskundige wijze de kakkerlakken verwijderen. 

Kakkerlakken verwijderen?

Onze bestrijders zijn actief in heel Nederland

Bekijk alle locaties
Locations
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder