Kakkerlakken
readtime 3 Minuten

Wat te doen tegen kakkerlakken?

22 nov 2019 • Redactie

Wat te doen tegen kakkerlakken? Als je voor het eerst een kakkerlak ziet lopen, schrik je je een hoedje. Die angst zal vast wederzijds zijn, dus het beestje schiet al even snel weer weg als dat hij gekomen was. Het voordeel van deze onaangename ontmoeting? Je weet nu dat je met een kakkerlakken invasie kampt en daar moet je zo snel mogelijk iets aan doen!

Ik moet het weten: zijn kakkerlakken schadelijk voor de gezondheid?

Kakkerlakken kunnen nare bacteriën, schimmels en virussen bij zich dragen en zo voedsel en dranken besmetten. Salmonella, listeria of E.coli? Nee, dank je. Maar als je kakkerlakken in je woning of bedrijf hebt rondscharrelen, is de kans op dit soort ziektes wel degelijk aanwezig. Ook kunnen kakkerlakken voor meerdere klachten zorgen zoals een ontsteking van maag of darmen. Hun uitwerpselen kunnen bovendien astma en eczeem opwekken bij mensen die daar gevoelig voor zijn.

Mensen met een lagere weerstand zoals kinderen, ouderen en zieken kunnen als eerste besmet raken. Wil je hen goed beschermen, dan moet je er gewoon voor zorgen dat de kakkerlakken zo snel mogelijk verdwijnen. Niet voor niets gaan onze ongediertebestrijders regelmatig op pad om kakkerlakken uit te roeien. Ze bezoeken dan zowel woningen als bedrijven, omdat kakkerlakken zich ook graag in professionele keukens verschansen. 

Wat kan ik aan kakkerlakken doen?

Veel mensen zullen in eerste instantie de kakkerlakken zelf willen aanpakken. Het nare hierbij is wel dat deze beestjes erg goed zijn in verstoppertje spelen. Hierdoor kun je ze zelf nauwelijks bereiken en als dat wel lukt, dan is het nog maar de vraag of de kakkerlakken niet resistent zijn voor de middelen je gebruikt. Beter is om dus aandacht te besteden aan hygiëne en wel als volgt:

  • Ruim zoveel mogelijk afval op.
  • Laat het afval zo snel mogelijk verwijderen.
  • Poets zoveel mogelijk oppervlakken, want de beestjes houden van vet en andere soorten smeer!

Wat te doen tegen kakkerlakken? Een professional bellen!

Een enkele kakkerlak duidt meestal op de aanwezigheid van meerdere kakkerlakken en daar valt simpelweg niet mee te leven. Voor je het weet wordt er iemand ziek en stinkt je hele woning of bedrijf naar de nare geur die kakkerlakken verspreiden. Niemand wil je woning, restaurant of hotel nog bezoeken en jij zit met de handen in het haar. Tot je onze bestrijder belt of mailt voor een afspraak op zéér korte termijn…

Wat kan een professional voor je betekenen als het om kakkerlakken gaat?

  1. Eerst stelt hij je wat vragen, per telefoon of per mail, om een beeld te krijgen van je probleem. Hierna maken jullie een afspraak.
  2. De expert komt zo snel mogelijk langs voor een inspectie.
  3. De expert onderzoekt de ernst van het kakkerlakkenprobleem.
  4. De expert stelt een behandelplan voor. Ga je akkoord? Dan wordt er zo snel mogelijk actie ondernomen. 
  5. De expert pakt de kakkerlakken aan met insecticide en/of lokaasgel.
  6. Intussen moet jij een oogje houden op de hygiëne. Dit betekent onder meer: geen afval rond laten slingeren en je woning of bedrijfspand goed schoonhouden. 
  7. Zijn de kakkerlakken verdwenen? Dan kun je weer opgelucht ademhalen.

Dus: hoe kom je van kakkerlakken af?

Je bent al op de juiste website. Hier vul je je postcode of woonplaats in en je kunt vrijwel meteen per telefoon of per mail contact opnemen met een bestrijder uit je eigen regio. Met veel aandacht en zorg zal hij dit ongedierte op deskundige wijze voor je oplossen. Daar mag je, zonder enige aarzeling, op vertrouwen!

Kakkerlakken verwijderen?

Onze bestrijders zijn actief in heel Nederland

Bekijk alle locaties
Locations
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder